Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Ako krećete po overu dokumenata kod notara – spremite se na višesatno čekanje

Ako krećete po overu dokumenata kod notara – spremite se na višesatno čekanje

<!—->
Krenuli ste jutrom da overite neki dokument, prema novom Zakonu, kod jednog od 4 notara u Nišu. Podne je uveliko prošlo, a vi ste i dalje čekali u redu, sa još dvadesetak građana, koji su istim poslom zakucali na vrata javnog beležnika.
U gužvi smo zatekli i one koji strpljivo čekaju, ili im je ova novonastala situacija smešno-ironična, ali je više onih koji su ljuti jer ova novina, kako kažu, nije donela nikakvo poboljšanje.
<!—->
„Napravili su samo gužve, šta su unapredili? To se u Opštini završavalo za 15 minuta, a ovde evo čekam već 3 sata, i to za običan jedan potpis i pečat“, negoduje naš sugrađanin, dok mi u Opštini zatičemo nekoliko šaltera na kojima nema ni jedne stranke.
„Od otvaranja kancelarije čekam, i nikako da završim. Mi smo stari, napolju je hladno, pada kiša i duva vetar, ovo stvarno nije lepo. Nije trebalo menjati“, kaže iznureno jedna baka.
<!—->
Razgovarali smo i sa gospodinom koji je nezadovoljan promenom cena taksi.
„Uopšte nije bitno koliko dugo čekamo. Bitno je što su mnogo veliki redovi. Imaš 4 notara u celom Nišu. Ranije si mogao da uplatiš i završiš posao začas u Opštini, mesnoj kancelariji, u Sudu. Plus je sve skuplje. Ono što je recimo bilo 300 i nešto dinara sada sam čuo da je duplo skuplje. Ali još ne znam, tek treba da dođem na panj“, tvrdi Nišlija.
<!—->
Overa dokumenata pre nedelju dana poverena je notarima. I dok građani negoduju, nadležni tvrde da je reč o prvom talasu i da 4 notara mogu da pokriju potrebe svih Nišlija.
Detaljnije: Ako krećete po overu dokumenata kod notara – spremite se na višesatno čekanje / Društvo – Radio City