Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Banđur: Bez povećanja fiksnog dela za grejanje

Banđur: Bez povećanja fiksnog dela za grejanje

toplana odzakRačuni za grejanje u aprilu bili su niži za 0,73 dinara po metru kvadratnom u odnosu na martovske zbog niže cene gasa.

Tu odluku, koja se primenjuje od 1. aprila Nadzorni odbor Toplane doneo je početkom maja. Gradsko veće usvaja četiri meseca kasnije jer su materijali dugo stajali u Veću, kaže zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.

Radi se o ceni koja je već u funkciji, o ceni koja je poznata građanima. Oni su dobili račune sa tom cenom za april i kao što se vidi cena je znatno niže nego u martu, dodaje Banđur.

Cena za početak nove grejne sezone trebalo je da bude utvrđena 1. avgusta, ali predlog cene još nije stigao veću, kaže Banđur.

Očekujemo da Toplana predloženu cenu dostavi Upravi. Kada uprava da zeleno svetlo, ta cena će doći na veće. Kao što je gradonačelnik rekao, neće biti povećanja, odnosno neće biti promene fiksnog dela. Tokom godine će se varijabilni deokretati u skladu sa cenom gasa. Mi ne očekujemo da gas poskupi već da ostane isti ili čak malo pojeftini, ističe Banđur.

Banđur napominje da su sve Toplane u Srbiji zadržavale cenu varijabilnog dela grejanja u slučaju pada cene gasa, osim niške Toplane.

Ova vest Banđur: Bez povećanja fiksnog dela za grejanje je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Banđur: Bez povećanja fiksnog dela za grejanje / Društvo – TV Zona plus