Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » BASKET U PANTELEJU

BASKET U PANTELEJU

KOSARKA PANTELEJ.mpg_snapshot_00.10_[2016.08.27_18.41.10]Ja se borim – nayiv je humanitarnog turnira u košarci, koji je dans počeo na terenu Doma učenika srednjih škola na Panteleju.
Turnir organizuje GO Pantelej uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, Regionalng saveza, KK Naisus, Kancelarije za mlade i Nurdora.

Tri na tri, igrao se basket u panteleju, i to dobar basket. Padale su trojke, bilo je atraktivnih poteza i viteške borbe. Motiv više ovim mladim ljudima bilo je dobro delo, koje čine. Novac prikupljen od kotizacije namenjen je završetku radova na dogradnji bloka hematoonkološke dečije klinike.

Opšina Pantelej kao organizator, podržala je akciju Nurdora, Udruženja roditelja dece obolele od raka. Odziv je bio odličan. Prijavilo se 25 ekipa.

-Nema nikakve dilema da opština Pantelej organuzuje, ali i podrži ovakve humanitarne akcije. Želimo da pomognemo, ali i želimo da na ovaj način razvijamo sportski duh kod omladine. Ovaj turnir već dogodine imace nacionalni, pa i medjunarodni karakter, Želimo da se kod nas igra košarka i da stvaramo šampione – kaže predsednik opštine Pantelej Bratimir Vasiljevic.

Zoran Stevanić, zamenik predsednika Regionalnog košarkaškog saveza kaže da je NiŠ grad košarke, da Niš ima bogatu košarkašku istoriju, posebno u ženskoj košarci. Regionalni savez će i ubuduće podržavati ovakve turnire.

Volonterka Nurdora Ivana StojkoviĆ kaže da je do sada prikupljeno 25 miliona, da nedostaje još toliko, ali da se sve odvija po planu, budući da je odziv gradjana na humanitarnim akcijama u čitavoj Srbiji odličan.
-Samo u poslednjih nekoliko nedelja organizovali smo tri velike akcije, pored turnira u košarci, bili smo prisutni i na Nišvilu i na Filmskim susretima.

Ova vest BASKET U PANTELEJU je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: BASKET U PANTELEJU / Društvo – TV Zona plus