Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » City radio odbio novčana sredstva opštine Pantelej na konkursu za "javni interes"

City radio odbio novčana sredstva opštine Pantelej na konkursu za "javni interes"

<!—->
Prema Rešenju GO Pantelej, skoro 80% predviđenih sredstava je odobreno za podršku projekata medijima bliskim aktuelnom režimu. Iako je City radio od strane stručnih evaluatora prepoznat kao društveno odgovoran medij, sa značajnim uticajem na javni interes, komisija za ocenu projekata je ovom mediju dodelila ponižavajuće skromna sredstva za reaizaciju predloženih projekata.
Da ironija bude veća, u Zapisniku komisije stoji: „Kao redak, pozitivan primer znalački napisanih projekata, Komisija izdvaja projekte City radija i dva portala čiji je osnivač ova medijska kuća.“ Upravo zato, postavlja se pitanje, kako je moguće da je ta ista komisija odlučila da se projekti City radija podrže sa gotovo 10 puta manjim iznosom nego projekti režimski bliskim medijima, o čijem kvalitetu u obrazloženju komisije nema ni jedne napisane reči.
Menadžment City radija smatra da sredstvima koje je GO Pantelej izdvojila za podršku njihovih projekata, nedvosmisleno pokazala šta misili o javnom interesu iz ugla nezavisnih i društveno-odgovornih medija. Konačno, Rešenjem kojim je izvršena raspodela sredstava, GO Pantelej je pokazala da nije dostojna učešća City radija u javnom interesu “na njihov način”.
<!—->
Detaljnije: City radio odbio novčana sredstva opštine Pantelej na konkursu za „javni interes“ / Društvo – Radio City