Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Diković u Nišu obišao Komandu zajedničkih snaga vojske i policije

Diković u Nišu obišao Komandu zajedničkih snaga vojske i policije

 
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, obišao je danas u Nišu Komandu zajedničnih snaga vojske i policije angažovanih na obezbeđenju državne granice ka Bugarskoj i Makedoniji kao i deo zajedničkih jedinica koje zadatke realizuju u graničnom pojasu sa Bugarskom.
Foto: vs.rs
 
Komandant zajedničnih snaga general-major Želimir Glišović informisao je načelnika Generalštaba o dosadašnjoj realizaciji zadataka na sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata na teritoriju Republike Srbije i onemogućavanju krijumčarenja, kao i o uslovima u kojima rade pripadnici zajedničkih snaga vojske i policije.
General Diković je odao priznanje svim pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova na odgovornom i profesionalnom zajedničkom radu.
– Sem vojske i policije nema drugih koji bi ovako profesionalno, stručno i odgovorno mogli da izvršavaju ove zadatke. Tako je sada, tako će i biti kad god zatreba našoj Srbiji, istakao je general Diković.
General Diković je tokom obilaska sagledao rejone razmeštaja snaga na zaštiti državne granice i uslove za organizaciju i realizaciju postavljenih zadataka.
Foto: vs.rs
 
Obraćajući se mešovitim snagama, angažovanim na nekadašnjim graničnim karaulama, general Diković je rekao da se pripadnici vojske i policije nalaze na zadatku koji je od državnog značaja.
– Drago mi je da vidim da vojska i policija zajedno funkcionišu kao jedan tim. Uspeli ste da se za kratko vreme dobro organizujete i obezbedite državnu granicu od ilegalnih prelazaka migranata na našu teritoriju, dodao je general Diković.
U širem rejonu Zaječara i Knjaževca načelniku Generalštaba Vojske Srbije o situaciji na terenu i stanju u jedinicama koje izvršavaju zadatke na zaštiti državne granice referisali su komandiri angažovanih jedinica.
The post Diković u Nišu obišao Komandu zajedničkih snaga vojske i policije appeared first on Niške vesti.
Detaljnije: Diković u Nišu obišao Komandu zajedničkih snaga vojske i policije / Društvo – Niške vesti info