Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Divljana postaje prihvatni centar za migrante

Divljana postaje prihvatni centar za migrante

Divljana postaje prihvatni centar za migrante

Odmaralište Divljana kraje Bele Palanke za desetak dana postaje privremeni prihvatni centar za migranate, potvrdila je za Niške Vesti, gradska većnica Tijana Đorđević Ilić. Još ne zna koji migranti će smeštaj dobiti u Divljani, ali je prema preporuci Vlade Srbije, Grad Niš potpisao ugovor sa Komeserijatom za izbeglice za zbirnjavanje 220 migranata.

Za 10 dana odmaralište Divljana biće privremeni prihvatni centar za 220 migranata sa mogućnošću proširenja kapaciteta u narednom periodu, rekla je za Niške Vesti, gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

„Prepoznali smo viši interes Vlade Srbije i u postupku smo pripreme za prihvat migranata u dečijem odmaralištu Divljana. Mera je privremenog karaktera. Ugovor je zaključen između Komeserijata za izbeglice i Grada Niša koji će važiti narednih godinu dana“, dodaje gradska većnica resorno zadužena za socijalna pitanja.

Troškove boravka migranata u Divljani snosiće Komesarijat za izbeglice.

Prema poslednjim informacijama nadležnih, u Srbiji trenutno boravi oko 7.000 migranata. Prema rečima državnog sekretara Nenada Ivanševića građani nemaju razlog da budu zabirnuti, jer su migracije i migranti aposloutno pod kontrolom vlade.


Detaljnije: Divljana postaje prihvatni centar za migrante / Društvo – Niške vesti