Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Dogovor drvo sadi

Dogovor drvo sadi

Still0820_00004Mladice ili parking mesto u Ulici Tome Roksandića. Ovo je na pitanje koje vec mesecima nema odgovora i razlog je duge prepiske izmedju stanara i vlasnika lokala sa nadležnima u gradskom komunalnom sektoru. Prema starom Ubranističkom planu ovde je nekada bio  drvored. U medjuvremenu stabla su uklonjena zbog izgradnje zgrade. i parkinga. Držeći se starog plana JKP Mediana je vratila sadnice na svoje mesto. One medjutim, sada ometaju prilaz plaćenom prakingu, kažu stanari.

Stanari tvrde i da su u dopisu Upravi za planiranje tražili da se drveće izmesti. A onda je krenulo dopisivanje iz uprave u upravu i iz jednog u drugo javno preduzeće, ali bez rešenja, kaže Djordjević.

Sa druge strane, u Upravi za planiranje kažu da u su oni zatražili mišljenje šta da se radi sa spornim mladicama, i od Direkcije za izgradnju grada, i Uprave za komunalne delatnosti, i Medijane. Čak su, tvrde, izlazili na teren i pokušavali da posreduju izmedju svih strana. Presudan je bio odgovor JKP Medina da stablo mora da bude zasadjeno tamo odkale je privremeno uklonjeno.
U JKP Mediana još tvrde da ne mogu da nalože uklanjanje stabala, već Uprava za komunalne delatnosti. Uprava medjutim kaže da po Zakonu ne sme da uradi nista bez zelenog svetla iz Mediane i Direkcije za izgradnju grada. A zelenog svetla nema. Stanari kao rešenje nude Mediani da sadnice ispred parkinga skloni, a oni će za uzvrat da kupe pet novih i zasade ih na drugom mestu u dogovoru sa nadležnima. Odgovor Mediane još se čeka.

Ova vest Dogovor drvo sadi je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Dogovor drvo sadi / Društvo – TV Zona plus