Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » FILMSKA NOSTALGIJA NA ZATVARANJU FESTIVALA

FILMSKA NOSTALGIJA NA ZATVARANJU FESTIVALA

FILMSKI LUTAJUCA SRCA.mpg_snapshot_00.03_[2016.08.27_18.38.48]Poslednje fetivalsko veče obeležila su dva niška dokumentarna filma, Lutajuća srca – arhiv emocija i Radnički je ljubav naša. Niška publika nagradila je oba filma burnim aplauzom.

Lutajuća srca – arhiv emocija, film City marketing centra govori o grupi Lutajuća srca, Spomeniki, Miki i Minji, o vremenima kada su se svirala akustična muzika, kada su dospeli u sam vrh nekadašnje jugoslovenske pop scene. U filmu su učestvovali Zdravko Čolić, Kornelije kovač, Neša galija, Radoš Bajić, Bilja Krstić, Srdjan Marijanović i mnogi drugi…
Niškoj publici, posle preijere filma poklonio se i kantautor Srdjan Marijanović.
-Jako emotivno i nostalgično veče, odušveljen sam i filmom, a posebno burnom reakciom publike. Lutajuća srca su imala težak zadatak da početkom sedamdesetih otvore put rokenrolu. Lutajuća srca su bila institucija, bend popularan u celoj Jugi, napravili su veliki trag u našoj muzici – kaže Srdjan Marjanović.

Miroljub Mika Jovanović, Mika Tambura kaže da mu je osle toliko godina rada na Filmskim susretima pripala velika čast da se i sam pokloni nškoj publici.
-Sve ovo mi je pomalo nestvarno. Takva reakcija publika, takvi aplauzi od dece, koja su od svojih roditelja čuli za lutajuća srca. Slika je bila nestvarna, osećam VRH, kaže u šali Mika Tambura.

Publika je burno pozdravila i film Radnički je ljubav naša, još jednu nostalgičnu priču o Realu sa Nišave, koji je početkom osamdesetih napravio istoriski uspeh u Evrokupu. Sjajno nas je kroz fil vodio pripovedač, niški glumac, Aleksandar Mihailović.

Ova vest FILMSKA NOSTALGIJA NA ZATVARANJU FESTIVALA je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: FILMSKA NOSTALGIJA NA ZATVARANJU FESTIVALA / Društvo – TV Zona plus