Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Gomila “doktora naprednih nauka“ nakon protesta u Nišu

Gomila “doktora naprednih nauka“ nakon protesta u Nišu

<!—->
Sarkastični performans podele diploma usledio je na večerašnjem, 13. protestnom okupljanju u Nišu. Učesnici protesta naveli su da na taj način žele da obesmisle lažne diplome u Srbiji, jer je, kažu, zemlju zahvatila „doktormanija“.
„Devalvacija diploma poprima velike razmere. Svaki lupež može za dovoljno novca da priušti sebi diplomu i da zauzme javnu funkciju“, obratio se jedan od studenata na demonstracijama.
<!—->
Svim zainteresovanim građanima, a bilo ih je dosta, demonstranti sakriveni iza maski Andreja i Aleksandra Vučića, Siniše Malog i Nebojše Stefanovića simbolično i uz šaljive, srdačne čestitke podelili su gomilu blanko diploma namenjenih “doktoru naprednih nauka“, a koje je “potpisao“ ni manje ni više do “Dekan, Rektor, Prorektor Mali Alek“.
Inače, kolona se kao i do sada kretala centralnim gradskim ulicama, sa Trga Kralja Milana, Obrenovićevom ulicom gde su demonstranti ponovo ostavljali dobrovoljni prilog u „Banci dobročinstva“, a završen je ispred Gradske kuće.
<!—->
Sledeći protest u Nišu zakazan je za sredu, od 18 sati.
Podsetimo, protesti su nastavljeni u ponedeljak, posle trodnevne pauze zbog uskršnjih praznika, a na kraju te protestne šetnje jedan od demonstranata izrazio je nezadovoljstvo što se na mestu gradonačelnika Niša nalazi penzionisani oficir. 
Detaljnije: Gomila “doktora naprednih nauka“ nakon protesta u Nišu / Društvo – Radio City