Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Gradonačelnik odustao od baze podataka

Gradonačelnik odustao od baze podataka

gradska kucaNeće biti baze podataka o gradajnima koji su tužili grad. Nakon što su mediji objavili nameru gradonačelnika Niša da sastavi spisak, oglasio se poverenik za informacije od javnog značaja Rodolub Šabić, koji tvrdi da je to kršenje zakona. Gradonačlenik Niša je nakon telefonskog razgovora sa Šabićem, odustao od te ideje.

U razgovoru sa gospodinom Šabićem sam dobio informaciju da to nije u skladu sa zakonom, a ja kao gradonačelnik i grad Niš poštuju zakon, kaže Bulatović.

Bulatović kaže da njegova namera nije bila loša. Želeo je samo da posreduje tamo gde su gradjani tužili grad, a istovremeno bili tuženi zbog nekog dugovanja gradskim preduzećima. Smatra da utuženja i izvršenja samo pune džepove izvršiteljima i sudovima, a prazne ioanko osiromašene kase gradjana i grada.

Ideja je bila da se iznadje rešenje i da se izbegnu ovi postupci od kojih koristi imaju samo advokati i izvršitelji, kaže Bulatović.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je nakon što je objavio da su dugovi grada prema radnicima Gorice izmireni, i da je od 197 uplaćenih miliona čak 150 otišlo na sudske presude, najavio da će formirati telo koje će se baviti problemima tužbi gradjana protiv grada.

Ova vest Gradonačelnik odustao od baze podataka je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Gradonačelnik odustao od baze podataka / Društvo – TV Zona plus