Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » HUMANITARNA AKCIJA: Prikupljanje pomoći za ugrožene u Makedoniji

HUMANITARNA AKCIJA: Prikupljanje pomoći za ugrožene u Makedoniji

HUMANITARNA AKCIJA: Prikupljanje pomoći za ugrožene u Makedoniji

Udruženje građana makedonske nacionalne manjine Nišavskog okruga „Vardar“ Niš, uključuje se u akciju koju su pokrenuli Nacionalni savet Makedonaca u Srbiji, Ambasada Republike Makedonije u Beogradu i Crveni krst Srbije. Ovo niško udruženje poziva sve svoje članove, simpatizere, prijatelje i saradnike, lokalnu samoupravu kao i sve humane ljude, da se uključe u prikupljanju humanitarne pomoći za stanovništvo u Makedoniji koje je ugroženo nezapamćenom poplavom.

„Za tu namenu opredeljen je poseban namenski tekući račun u svrhu omogućavanja svim građanima, kompanijama, preduzećima, instutucijama u Republici Srbiji koje imaju mogućnosti i žele da doniraju novčana sredstva koja bi zatim bila preneta makedonskom Crvenom krstu radi nabavke neophodnih artikala humanitarne pomoći za ugroženo stanovništvo„, kaže Blage Petruševski predsednik udruženja „Vardar“.

S obzirom na zakonom utvrđene procedure izvoza iz Republike Srbije u druge države (hrane, flaširane vode, sredstava higijene, sredstava za dezinfekciju i svih artikala koji su sada neophodna ugroženom stanovništvu u Republici Makedoniji), smatramo da bi njihova nabavka u Republici Makedoniji ubrzala distribuciju artikala humanitarne pomoći najugroženijima, putem prenosa prikupljenih sredstava, a zatim i nabavke u Makedoniji, dodaje Petruševski.

Uplate dinarskih donacija za one koji žele sami da uplate pomoć to mogu da urade popunjavajući nalog za uplatu i uplatom u banku:
– Primalac: Crveni krst Srbije
– Račun Crvenog krsta Srbije kod Komercijalne banke: 205-205818-39
– Svrha uplate: Pomoć stanovništvu Makedonije,
– Poziv na broj: 6014-355 0000


Detaljnije: HUMANITARNA AKCIJA: Prikupljanje pomoći za ugrožene u Makedoniji / Društvo – Niške vesti