Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Isplaćene sve stipendije niškim talentovanim učenicima i studentima

Isplaćene sve stipendije niškim talentovanim učenicima i studentima

Isplaćene sve stipendije niškim talentovanim učenicima i studentima

Grad Niš isplatio je sve stipendije talentovanim učenicima i studentima za 2016. godinu, zaključno sa julom mesecom, saopštili su iz Uprave za obrazovanje.

Novac je primilo 27 učenika i 96 niških studenata, koji pravo na gradsku stipendiju imaju po osnovu Odluke Komisije za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata Grada Niša. Mesečni iznos stipendije je 6.000 dinara, i Grad je za ove namene sada uplatio ukupno 5.166.000 dinara talentovanim učenicima i studentima.

Podsetimo, srednjoškolci i studenti iz Niša koji imaju visok prosek u školi odnosno na studijama mogli su u februaru da se prijave za stipendije u 2016. godini koje tokom godine isplaćuje Grad Niš.

Ove godine stipendije su dobili učenici koji su  njamanje dva puta u poslednje tri godine osvojili jedno od prva tri mesta kako na republičkim, tako i na međunaordnim takmičenjima i koji su tokom školovanja imali prosek najmanje 4.50.

Što se tiče stipendija za studente dobili su ih oni sa prosekom iznad 9, koji se obrazuju o trošku države i koji nisu stariji od 26 godina. Isto i kao uspešni srednjoškolci, prema pravilima konkursa Grada Niša ne smeju da primaju druge stipendije i kredite.

 


Detaljnije: Isplaćene sve stipendije niškim talentovanim učenicima i studentima / Društvo – Niške vesti