Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Izlet na Taru i Zlatibor

Izlet na Taru i Zlatibor

STARA PLANINADvodnevni izlet na Zlatibor i Taru održaće se u subotu i nedelju u organizaciji Planinardko- alpinističkog kluba “Mosor”.

U subotu, po dolasku na Zlatibor akcija kreće na najviši vrh Tornik 1496 metara, a po silasku sa vrha kreće se ka Tari i zaseoku Sedaljka gde je organizovan smeštaj u planinarskom domu Rastište. Tu će se, u zavisnosti od vremena, oblilaziti vidikovci i velike turističke atrakcije ove planine Bilješka stena 1225m i Orlov vis.

Za nedelju je planiran izlazaki na najviši vrh Tare – Veliki Stolac. Od Predovog krsta 1085m do Velikog Stolca 1675m i nazad ima ukupno 17 kilometara, a staza se prelazi za nekih sedam sati hoda sa pauzama za odmor. Nakon toga se minibusom ide ka Bajnoj Bašti i do jezera Perućac. Posle ovog obilaska put se nastavlja do brane i Bajne Bašte gde je planiran obelazak reke Godina koja je od svog izvorišta pa do ušća u Drinu duga na celom svom toku samo 365m koliko ima i dana u godini te je tako i dobila svoje ime.

Iz PAK “Mosor” napominju da treba poneti topliju odeću, rezervnu odeću i obuću za preobuku posle uspona, hranu i vodu minimum 2 litra. Od opreme su poželjni štapovi, čeona baterijska lampa, kamašne, kabanica za kišu, naočare za sunce, a obavezna je i overena zdravstvena knjižica, lična karta i planinarska knjižica.

Prijavljivanje je najkasnije do danas, kod vodiča Igora Radosavljevića 063/484-139 ili 066/484-139 i Vlade Cenića 063/406-025.


Detaljnije: Izlet na Taru i Zlatibor / Društvo – Belle Amie