Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Jubilarna 10. medjunarodna kolonija animiranog filma

Jubilarna 10. medjunarodna kolonija animiranog filma

GO PANTELEJ 1Medjunarodna kolonija animiranog filma proslavlja jubilej. Deset godina kako je pokrenuta, u Nišu, u Gradskoj opštini Pantelej. Mnoga zvučna imena kao predavači prošla su kroz koloniju, a veliki broj dece naučio je kako se prave animirani filmovi. I ove, jubilarne godine na koloniji će se okupiti četrdesetak mališana iz Srbije, Repubike Srpske, Bugarske, Poljske.

Na koloniji će biti predavači iz Poljske i Bugarske, koji će deci pokazivati tehnike pravljenja animiranog filma, kaže jedan od organizatora Slobodan Milošević.

Kao prateća manifestacija Kolonije, po četvrti put se organizuje Festival animiranog filma Konstantinov zlatnik. Na konkurs je stiglo više od 500 filmova iz čak 69 zemalja sveta. Najviše iz Amerike i Irana. Selekciona komisja nije imala lak zadatak.

Radili smo nekoliko dana i izabrali 152 filma koji će se naći u zvaničnoj konkurenciji u četiri kategorije, kaže Milošević.

Ove godine, izostala je podrška ministarstva kulture, ali je Gradska opština Pantelej kao i uvek podržala ovaj značajni festival.

Koliki je njegov značaj u Evropi i svetu govori i ovoliki broj prijava, zato je žalosno što ga niko sem nas nije podržao. A mi smo koliko god smo mogli stali uz njega, kaže predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević.

Festival i kolonija se održavaju se od 4. do 8. avgusta.

Ova vest Jubilarna 10. medjunarodna kolonija animiranog filma je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Jubilarna 10. medjunarodna kolonija animiranog filma / Društvo – TV Zona plus