Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Karikaturista “talentovan” za nagrade

Karikaturista “talentovan” za nagrade

nagradaNiški karikaturista Saša Dimitrijveić dobitnik je specijalne nagrade na 24.Konkursu za karikaturu “Risto Pejatović” u Crnoj Gori. Na ovaj način je karikaturista koji svoje karikature redovno objavljuje u niškom dnevnom listu “Narodne novine” i na portalu belami.rs ponovio prošlogodišnji uspeh na istom ovom konkursu. Grand prix je dobio Jugoslav Vlahović iz Beograda.Na konkurs je pristiglo 135 radova 44 autora.

Dimitrijević je nagradu ovog puta dobio za karikaturu “Ja imam talenat” kojom na sofisticiran način stavlja do znanja javnosti, ali i društvu pa i državi, u krajnjoj liniji, koliko je znanje potcenjeno u ovom trenutku, ali i da se mladima umesto pravih vrednosti nudi lakši put do uspeha, a uporan i rad postaju nepoželjni među mladima koji uvek biraju lakši put do uspeha.

Nagrada u Crnoj Gori gotovo da je bila očekivana kada je u pitanju rad Saše Dimitrijevića koji je, i inače, radeći za dnevni list, okrenut, po prirodi stvari, kritici svakodnevice u društvu.

Žiri koji je odlučivao o nagradama radio je u sastavu Dragomir Đukić, predsjednik, dok su lkanovi žirija bili Belis Pojatić i Muhamed Đerlek. Specijalne nagrade su, pored Dimitrijevića, dobili još i Miljan Obrenić iz Pljevlja i Jordan Pop Ilijev iz Skoplja.

 V. P.


Detaljnije: Karikaturista “talentovan” za nagrade / Društvo – Belle Amie