Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Konkurs za oslikavanje Balkanske ulice

Konkurs za oslikavanje Balkanske ulice

blkanska ulicaKonkurs za oslikavanje Balkanske ulice, jedne od centralnih ulica u Nišu, otvoren je za sve umetnike i kreativce i trajaće do 30. septembra.

Cilj projekta je afirmacija autentičnog i kreativnog stvaralaštva u Nišu, kroz izradu idejnog rešenja oslikavanja fasada izabranih objekata na ovoj lokaciji.

Organizatori kažu da će oslikavanje ove ulice doprineti stvaranju umetničke četvrti, koja će inspirisati mnoge stvaraoce i kreativce, poboljšati turističku ponudu grada i obogatiti život svim građanima Niša.

-U današnje vreme, murali označavaju vrednost jedne lokacije i postaju deo kulturnog turizma. Jedna od uloga murala jeste da budu edukativni i upravo će murali u Balkanskoj ulici svojim izgledom podsećati prolaznike na najznačajnije događaje iz kulture i istorije ovog dela Srbije”, kažu organizatori iz fondacije “Za lepši Niš”.

Tema idejnog rešenja murala su ljudi, mesta i događaji u istoriji grada Niša, a učesnici na konkursu su obavezni da uz prijavu dostave tekstualno obrazloženje idejnog rešenja na maksimalno pet hiljada slovnih znakova i likovni prilog.

Učesnici mogu da ponude po jedno idejno rešenje, koje mora da sadrži naziv, tehnički opis, vremenski rok izvođenja murala.

Kako da se prijavite na konkurs pogledajte ovde.

 J. P.


Detaljnije: Konkurs za oslikavanje Balkanske ulice / Društvo – Belle Amie