Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Korisnici “Mare“ dobili igračke od Filozofskog fakulteta

Korisnici “Mare“ dobili igračke od Filozofskog fakulteta

<!—->
Filozofski fakultet u Nišu organizovao je humanitarnu akciju kako bi se prikupila sredstava za kupovinu potrebne opreme za ustanovu “Mara“. Njihova saradnja postoji duži niz godina, ali se uglavnom ogleda u tome da studenti u “Mari“ obavljaju svoju stručnu praksu. Ova akcija donacije didaktičkih igrački, u kojoj su učestvovali studenti i zaposleni na Fakultetu, organizovana je nakon nekoliko aktivnosti u kojima je sakupljen novac.
„Naši studenti organizovali su izvođenje jedne predstave, i na taj način prikupili 10.200 dinara. Dogovarali smo i neke nove vidove saradnje, i uključivanje studenata različitih departmana na način na koji oni mogu najviše da pomognu korisnicima ustanove“, rekla je Gordana Đigić, prodekan na Filozofskom fakultetu.
<!—->
Praksa koju u centru “Mara“ obavljaju studenti psihologije i pedagogije im veoma znači, kako nam je objasnila studentkinja Miljana Stojanović, ali je ona izrodila i inicijativu za ovakvu humanitarnu akciju.
„Mi u okviru Saveza studenata imamo Tim za humanitarni rad, koji po semestru ima jednu veliku humanitarnu akciju, a ovoga puta smo se u dogovoru sa Dekanatom i ostalim studentima dogovorili da pomognemo korisnike ove ustanove“, kazala je Miljana, budući psiholog.
<!—->
I direktor ovo ustanove kaže da je korisnicima ipak najpotrebnije druženje sa mladim ljudima, i da ovakve situacije za njih predstavljaju najlepše provedeni dan.
„Upravo takvi gosti oplemene Centar i utiču značajno na raspoloženje naših korisnika. Mi ćemo se sigurno truditi zajedno sa studentima da takve akcije budu česte“, rekao je Miloš Ranđelović, direktor “Mare“.
<!—->
Studenti Filozofskog pripremili su i izveli program za korisnike ustanove “Mara“.
Detaljnije: Korisnici “Mare“ dobili igračke od Filozofskog fakulteta / Društvo – Radio City