Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » “Kula” čeka vlasnika

“Kula” čeka vlasnika

KULA

Gradska opština Palilula traži dozvolu od Uprave za planiranje I izgradnju da preuzme brigu o prostoru iznad Starog groblja, poznatijem kao Kula. Ovaj nekadašnji Izvidjački dom, zarastao je u korov, sportsko igralište je ruinirano, a tribine samo što se ne sruše. U Upravi za planiranje I izgradnju, koja brine o ovom objektu kažu da su uklonili sve ono što predstavlja opasnost po prolaznike.

Ovde su nekada generacije I generacije Palilulaca satima šutirale loptu. Tu su se igrali turniri, navijalo se, družilo. Sada se retko ko usudi da udje u dvorištre koje je nekada bilo puno dece. Nekada ppoznata  Kula sada  propada. Tribine samo što se sruše, a ljuljšake I klackalice se  ne vide od rastinja. Gradska opština Palilula je u nekoliko navrata pokušala da to promeni.

Mi smo imali jedan projekat, dobili smo rekonstrukciju terena i dela tribina i to zajedno sa Koka kolom još 2014. Ali tada su počele one poplave i sve resurse i opština i koka kola usmerili su ka pomoći ugroženima, kaže predsednik Skupštine GO Palilula Adrijana Anastasov.

Objekat medjutim  pripada gradu. U procesu restitucije niko od vlasnika se nije javi u zakonskom roku  da traži povraćaj, pa je grad preuzeo brigu. Postarao se da objekat bar ne ugrožava prolaznike.KULA 1

Mi smo sanirali krov tako da je sada bezbedan, kaže Gordana Stevanović iz  Uprave za komunalne delatnosti.

Medjutim, GO Palilula bi da učini i više. Hoće da srede Kulu, da ponovo postane  mesto na kojem se deca igraju.

Mislim da je najbolje rešenje zbog svih objekata koji su zapušteni i koje grad nema ni tehničke mogućnosti, ni resurse da održava da ih preda opštinama na staranje, kaže Anastasov.

U Kuli su nekada bili smešteni i izvidjači izvidjačkog odreda Djuka Dinić. U dvorištu se nalazi I spomenik ovom narodnom heroju.

Ova vest “Kula” čeka vlasnika je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: “Kula” čeka vlasnika / Društvo – TV Zona plus