Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Manje razvedenih brakova

Manje razvedenih brakova

brak2U Osnovnom sudu u Nišu u toku 2016. godine razvedeno je 799 brakova, a godišnje u gradu brak sklopi oko 1.500 parova. Kako je rečeno u tom sudu, 375 razvoda pokrenuto je na osnovu tužbe jednog od supružnika, a 424 sporazumno. Broj razvedenih brakova u prošloj godini manji je u odnosu na 2015. godinu za 36. U Centru za socijalni rad u Nišu kazali su da im se za pomoć obraća skoro polovina supružnika čiji se brakovi završavaju tužbom.

“Najčešći razlog zbog kojeg se javljaju bivši supružnici je neslaganje oko modela vidjanja deteta ili dece”, rekao je rukovodilac Službe za planiranje i razvoj Saša Mladenović.

Prema njegovim rečima, roditelji se javljaju Centru za socijalni rad jer su nezadovoljni vremenom koje im je sud dodelio za vidjanje dece ili prijavljuju bivšeg partnera, odnosno partnerku da ne poštuje dogovoreni model vidjanja dece. Mladenović je rekao da je poslednjih decenija sve više onih koji im se obraćaju za pomoć tokom razvoda, a taj broj naročito raste u kriznim godinama.

 


Detaljnije: Manje razvedenih brakova / Društvo – Belle Amie