Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Mapirati mesta u gradu gde se noću okupljaju tinejdžeri

Mapirati mesta u gradu gde se noću okupljaju tinejdžeri

<!—->
Ponovo je pokrenuto pitanje o suzbijanju maloletničke delikvencije, zaštiti dece, prevenciji vršnjačkog nasilja, reagovanju nadležnih i saradnji sa roditeljima. Načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo, povodom tuče maloletnika u petak u Đerdapskoj ulici, kaže da je neophodna još bolja i bliskija saradnja svih nadležnih institucija.
„Ja ću, što se tiče mene i rukovodstva Školske uprave, tražiti od direktora škola izveštaje mesečne, pored toga što će obaveštavati šta god se bude dešavalo. A od Grada i policije tražiću da se mapiraju nebezbedna mesta, tamo gde se te tuče događaju, i gde se deca okupljaju u večernjim satima. Potom bi se na tim mestima pojačala i policijska kontrola, i da direktori tih škola ili lica koja će biti zadužena prate, obaveštavaju i intervenišu, čak i u noćnim satima“, otkriva Gejo.
On dodaje da je u rešavanju ovog kompleksnog problema vršnjačkog nasilja, koji se tiče društva u celini, neophodna saradnja Centara za socijalni rad i porodičnu terapiju, Zavoda za mentalno zdravlje, MUP-a, inspektora nadležnih za maloletničku delikvenciju. Načelnik je svoj predlog preneo i gradonačelnik Niša, na sastanku održanom u ponedeljak.
Inače, grupa mladića potukla se u blizini OŠ „Dušan Radović“ u Duvaništu. Petorica njih lakše je povređena, dok je jednom mladiću naneta teška telesna povreda nožem. Policija je dobila prijavu o ovom incidentu, a dalji rad obavlja Više javno tužilaštvo.
<!—->
„Učestvovala je grupa od desetak maloletnika, oni su navršili 14 godina ali niko još uvek nema 18. Jednom dečaku naneta je teška telesna povreda nožem, bila je opasna po život, ali sada više nije životno ugrožen. Sutra ćemo imati više informacija o ovom incidentu“, rekao je za City radio portparol Višeg javnog tužilaštva Vladimir Stanojević.
Tuča se dogodila u petak, nešto posle 23 sata. Prema nezvaničnim informacijama, dvojica učesnika tuče su učenici gimnazije „Stevan Sremac“, od kojih jedan bivši učenik OŠ „Dušan Radović“, a jedan OŠ „Ratko Vukičević“.
Detaljnije: Mapirati mesta u gradu gde se noću okupljaju tinejdžeri / Društvo – Radio City