Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Međunarodni simpozijum "Umetnost i migracije"

Međunarodni simpozijum "Umetnost i migracije"

Plakat

Jednodnevni međunarodni simpozijum na temu “Umetnost i kontekst: Migracije”, počinje u petak, 2. septembra, organizatori su udruženje građana Litera, Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerzitet u Nišu, a se održava u sali 8, niškog Univeziteta.

Na Simpozijumu će naučne radove predstaviti četrnest predavača, a planirana su četiri panela.

Paneli , između ostalog ,obrađuju teme “Migracije i savremna srpska književnost”, “Postvarenje subjekta u egzilu – egzistencijalističko tumačenje Albaharijevog Snežnog čoveka”, “Emigracija kao motiv u Kanadskoj tetralogiji Davida Albaharija”,”Realne i virtuelne migracije u romanu Kolekcija Milete Prodanovića”, ”Izbeglica po sebi – čitalac u pripoveci Nomen Nescio Mirka Demića”, “Migracije lirskog „ja“ u savremenoj srpskoj poeziji” i “Doprinos ruske emigracije srpskoj umetnosti između dva svetska rata”.

U drugom delu simpozijuma, biće predstvaljeni radovi naučnika iz Makedonije, “ Etički i politički aspekti emigracije u Ekvinociju Iva Vojnovića”, “Dekonstrukcija na prostorot na domot vo sovremenata ženska migrantska kniževnost na makedonski jazik”i “Egzilot na Makedoncite od egejskiot del na Makedonija “.

Simpozijum počinje u 10 sati, a završava se oko 19 sati.


Detaljnije: Međunarodni simpozijum „Umetnost i migracije“ / Društvo – Niške vesti