Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Minimalac kao pomoć bivšim radnicima niških firmi

Minimalac kao pomoć bivšim radnicima niških firmi

<!—->
Bivšim radnicima propalih niških firmi, čija se dokumentacija nalazi u Centru za socijalni rad, u ponedeljak je na šalterima Poštanske štedionice počela isplata od 21 300 dinara, što predstavlja minimalnu neto zaradu u Srbiji. Takođe, u Gradskoj upravi poručuju da oni radnici koji imaju pravo na pomoć, a svoju dokumentaciju još uvek nisu podneli, mogu to da učine do 6. januara, kako bi odmah nakon toga počela isplata pomoći i za njih.
„Pozivamo radnike koji do sada nisu svoju dokumenatciju dostavili Centru za socijalni rad, a imaju pravo na pomoć, da to učine kako bi odmah nakon božićnih praznika, 9. januara, i oni dobili novac. Nakon razgovora koji su predstavnici radnika imali sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, uvereni smo da i dalje postoji dobra volja da se pronađe najcelishodniji način za zakonsko rešenje ovog višegodišnjeg problema“, kažu u Upravi Grada.
<!—->
Pomoć u visini minimalca u Srbiji dobro će doći radnicima koji žive na ivici egzistencije, ali ipak ne jenjava nezadovoljstvo među njima zbog toga što konačnog rešenja još uvek nema.
„Ja sam najnezadovoljniji od svih radnika, jer kao predstavnik najviše gubim vreme. Međutim, s obzirom na težak život u Nišu, i isplata po jednog minimalnog dohotka svima nama sada je prihvatljiva“, kaže Žarko Đorđević.
<!—->
Podsetimo, radnici na proteste dolaze godinama svakog petka, a rok i način isplate kompletnih dugovanja još uvek nije utvrđen.
Detaljnije: Minimalac kao pomoć bivšim radnicima niških firmi / Društvo – Radio City