Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » “Misliša” praznik matematike

“Misliša” praznik matematike

MISLISAU Srbiji je, u osnovnim i srednjim školama, po 12. put, održano masovno matematičko takmičenje “Misliša”, u organizaciji matematičkog društva “Arhimedes”. Broj takmičara se svake godine povećava, a prošle godine bilo ih je preko 371.000. Sudeći po broju učenika koji se odazovu ovom takmičenju, ono predstavlja jedno od najmasovnijih matematičkih nadmetanja u zemlji. Kao i svih proteklih godina i učenici Elektrotehničke škole “Nikola Tesala, i sada su se u velikom broju odazvali pozivu za ovo takmičenje koje za njih predstavlja svojevrsni matematički izazov.

“ETŠ “Nikola Tesla” iz Niša učestvovala je po sedmi put na ovom takmičenju, a takmičilo se 77 učenika svih razreda”, kaže Biljana Veličković Mitić, nastavnik matematike,ovogodišnji koordinator “Misliše” u ETŠ “Nikola Tesla”. “Takmičenje je jedinstveno i po tome što u svim prijavljenim školama počinje istovremeno, u 12 sati, i traje 90 minuta. Zadaci su za svaki razred posebni, povezani sa gradivom, ali u velikoj meri logički, klikeraški, koji razvijaju mišljenje i funkcionalno znanje. Dan održavanja “Misliše” je matematički praznik za školu i slavi napredak kroz igru, rešavanje problema i druženje”, ističe Biljana Veličković Mitić.

Ona dodaje, da je u školi takmičenje sproveo entuzijastični tim nastavnika matematike, uz iskrenu podršku uprave škole i kolega.

“Na ovaj način i ovom akcijom škola i kolektiv škole podržava prave vrednosti, a učenicima pružamo mogućnost da pokažu šta sve znaju iz predmeta za koji mnogi smatraju da je bauk”, dodaju u školi. “Ovo takmičenje podstiče učenike da zavole matematiku, da logički razmišljaju, da povezuju stvari, a to u krajnjoj liniji vodi razbijanju predrasuda vezanih za ovaj predmet”.

“Arhimedes” odlično organizuje takmičenje, precizno i korektno, počev od prijavljivanja, detaljnih uputstava, obrade rezultata, prigodnih priznanja i poklona, naglašavaju u ETŠ “Nikola Tesla” u Nišu.

 V. P.


Detaljnije: “Misliša” praznik matematike / Društvo – Belle Amie