Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Mlekara (ne) zagađuje Ledenu Stenu?

Mlekara (ne) zagađuje Ledenu Stenu?

Still0831_00004Stotinak meštana naselja Ledena Stena protestovalo je ispred Niške mlekare, tvrdeći da gust dim i čađ iz te fabrike zagađuju naselje i ugrožavaju im zdravlje. Nadležni negiraju te tvrdnje. Objašnjavaju da je u ponedeljak zbog lošeg mazuta zaista bila pojačana emisija čađi, ali kažu da je to trajalo manje od minuta i da nije bilo razloga za zabrinutost. Kotlovi su odmah ugašeni jer ih je mazut sa previše vode – havarisao.

Trajalo je 35-45 sekundi i ugasili smo kotao, kaže

Nebojša Golubović, v.d. direktora Niške mlekare

Nebojša Golubović, v.d. direktora Niške mlekare

v.d. direktora Niške mlekare Nebojša Golubović.

inspekciji tvrde da se aerozagađenje redovno kontroliše i da merenja nikada nisu pokazala veću koncentraciju štetnih materija od dozvoljene.

A zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur kaže da su o svemu odmah obavešteni. Dodaje da građani imaju prava da budu zabrinuti, ali Still0831_00000da nema mesta panici jer ima dosta manipulacija.

Molim one koji pokušavaju ovu priču da politizuju da se manu ćorava posla, kaže Banđur.

U mlekari očekuju da će kvar sanirati za nekoliko dana, a onda će nabaviti bolji mazut. U planu je I konverzija kotlarnice sa mazuta na gas, što će, smatraju, potpuno rešiti problem čak i onog jutarnjeg zadimljavanja, prilikom paljenja kotlova. Za gasifikaciju je već odvojeno četvrt miliona evra.

Ova vest Mlekara (ne) zagađuje Ledenu Stenu? je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Mlekara (ne) zagađuje Ledenu Stenu? / Društvo – TV Zona plus