Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Nastavljeni protesti "protiv diktature" u Nišu

Nastavljeni protesti "protiv diktature" u Nišu

<!—->
Protestna kolona kretala se Obrenovićevom, preko Nikole Pašića, Sinđelićevog trga, Voždove, Vojvode Mišića pa kroz 7.jula do Gradske kuće gde je i završena.
Iako je brojčano bilo manje „šetača“ nego u prethodnih 11 šetnji, verovatno zbog još uvek neradnih dana ali i zbog prilično hladnog i kišnog popodneva u Nišu, ipak su kroz bučno skandiranje, pištanje u pištaljke i lupu bubnjeva prilično razdrmali lenj praznični ponedeljak.
<!—->
Kolona se zaustavljala na nekoliko mesta u gradu, najpre ispred Skupštine grada u Nikole Pašića, gde su se obratili gradskom rukovodstvu glasnim skandiranjem: „Da l se lepo dere, Bulate?“, jasno aludirajući na grdnju pred kamerama, koju je istrpeo Gradonačelnik Niša Darko Bulatović od strane premijera, prilikom boravka Vlade Srbije u Nišu prošle jeseni.
Pored već uobičajenih parola: „Nije naš predsednik“, „Vrati babi penziju!“, demonstranti su, verovatno inspirisani događajima u vezi referenduma u Turskoj, danas glasno skandirali i „Ne treba nam Erdogan!“
<!—->
Na raskrsnici Voždove, Dr Zorana Đinđića i Vojvode Mišića, izveden je performans „O (ne)svesti se!“ a ispred dopisništva RTS-a, pevalo se „Ja hoću život, bolji život“ i uzvikivalo „RTS-SNS“.
Protest je završen na stepeništu ispred Gradske kuće, odakle je upućen čitav niz zamerki na rad aktuelnog gradskog rukovodstva i gradonačelnika Niša, te je objašnjen i transparent koji je čitavom protestnom šetnjom dominirao na čelu kolone „Da li su i tebi smanjili penziju, Bulatoviću?“
<!—->
Protest je protekao, kao i do sada bez ikakvih incidenata. Policije u uniformama nije bilo, osim saobraćajaca, koji su regulisali saobraćaj na ruti kojom se kolona kretala. Primetno je, međutim, i danas bilo prisustvo jednog broja policajaca u civilu, tokom čitave protestne šetnje.
Detaljnije: Nastavljeni protesti „protiv diktature“ u Nišu / Društvo – Radio City