Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Neraspoređeni osmaci sledećeg ponedeljka polažu završni ispit

Neraspoređeni osmaci sledećeg ponedeljka polažu završni ispit

Neraspoređeni osmaci sledećeg ponedeljka polažu završni ispit

U Nišakskom okrugu ima 130 osmaka koji nisu pristupili polaganju završnog ispita, za te đake polaganje će biti organizovano od ponedeljka do srede naredne nedelje u Osnovnoj školi Kralj Petar Prvi od 9 sati, potvrdio je za Niške vesti Dragan Gejo, načelnik Školske uprave. Svaki đak moćiće da upiše željenu školu, uz odobrenje zdravstvene komisije.

 

Ima decu koja su zbog bolesti izostala sa polaganja završnog ispita i tako nisu stekla uslov za upis u srednju školu. Imali smo 14 slučajeva Varičele i decu koja su bila na nekoj operaciji ali je bilo i slučajeva gde deca nisu došla na polaganje jer su brala višnje. Za njih 60 imamo opravdanje gde su bili i zašto nisu izašli na polaganje, za ostatak đaka ne. Među neraspoređenim đacima ima i vukovaca“, kaže za Niške Vesti Gejo.

Mnogi će otići u inostranstvo i neće se pojaviti na polaganju završnog ispita, ali zaboravljaju na to da bez položenog završnog ispita oni neće dobiti potvrdu o završenom osnovnom obrazovanju, dodao je Gejo.

Testove će polagati neraspoređeni osmaci od 22. do 24. avgusta, u Osnovnoj školi Kralj Petar Prvi.

„Biće formirano još dodatno dva odeljenja a sva deca moćiće da se upišu u željene škole. Za sve njih ima mesta, jer postoji 276 upražnjenih mesta u školama u Nišavskom okrugu“, potvrdio je načelnik Školske uprave.

Polaganje će biti oprganizovano od ponedeljka do srede, onda 25. avgusta predavanje lista želja, odmah sutradan i upis.


Detaljnije: Neraspoređeni osmaci sledećeg ponedeljka polažu završni ispit / Društvo – Niške vesti