Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Niš spreman za grad

Niš spreman za grad

protivgradne-raketeDevet funkcionalnih lansirnih stanica, koje u okviru sistema protivgradne odbrane štite teritoriju Grada Niša, raspolažu sa još 50 novih raketa dugog dometa. Uprava za poljoprivredu i razvoj sela je i ove godine izvršila nabavku projektila, za koje je iz budžeta Grada Niša izdvojeno 1.830 hiljada dinara. Rakete su već dodeljene Republičkom hidrometeorološkom zavodu – Radarskom centru Niš i raspoređene su na terenu.

”Stanice koje vrše odbranu od grada sada raspolažu sa po 17 projektila. Ukupan broj raketa koje Niš ima je 153, od čega je 16 kratkog a ostale dugog dometa. U ovom trenutku, ne postoji ni jedan grad ili opština u Srbiji koja ima veći broj projektila po lansirnom mestu, a ja se iskreno nadam da ćemo ih neiskorišćene preneti u sledeću sezonu, kaže načelnik Uprave za poljoprivredu Saša Stoiljković. Kada su gradonosne padavine u pitanju, vremenske prilike su ove godine relativno stabilne, ali u slučaju pogoršanja, sa sadašnjim brojem raketa se može adekvatno delovati u smislu spreačvanja ove elementarne nepogode. Zadatak nam je da zaštitimo teritoriju čitavog Niša – imovinu naših građana i na gradskom i na seoskom području, ali kao i uvek, posebno apelujem na poljoprivrednike da osiguraju svoje zasade jer je to najbolji način da upravljaju ricima od elementarnih nepogoda”, kaže Stoiljković.

Od 12 stanica spremno je da reaguje devet, u funkciji nisu stanice u Humu, Sićevu i Cerju jer nije bilo strelaca. U Nišu je angažovano 18 strelaca, koje sa 2.900 plaća Republički hidrometeorološki zavod, a grad dotira po 4.000 dinara mesečno.


Detaljnije: Niš spreman za grad / Društvo – Belle Amie