Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Niška Banja slavi Svetog Iliju

Niška Banja slavi Svetog Iliju

Still0802_00007Niška Banja tradicionalno obeležava svoju slavu Svetog Iliju. I ove godine na ulicama su postavljene brojne tezge. A rukovodstvo opštine odlučilo je da na ovaj dan osvešta službene prostorije, prvi put od nastanka opštine.

Predsednik GO Niška Banja Dejan Jovanović najavljuje brojne aktivnosti koje će Banju ponovo učiniti atraktivnom kako za one koji dolaze na banjsko lečenje, tako i za klasične turiste i sportiste.

U naše ciljeve spada osnivanje klastera privatnih hotela uz pomoć Fonda za razvoj, TON-a i RPK. Biće kredita za renoviranje i adaptaciju kako bi ugostitelji podigli kvalitet smeštaja, kaže Jovanović.

Still0802_00006Still0802_00005Sveti Ilija, starozavetni prorok i novozavetni hrišćanski svetitelj, jedan je od najpoštovanijih svetitelja među Srbima. Srpski narod mnoge prirodne pojave pripisuje Svetom Iliji kome je, prelaskom u hrišćanstvo, dodelio i osobine slovenskog boga Peruna, koji je upravljao munjama i gromovima. Ilija Gromovnik, kako ga još zovu u narodu, pada u najsušnije i najtoplije doba godine.

Ova vest Niška Banja slavi Svetog Iliju je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Niška Banja slavi Svetog Iliju / Društvo – TV Zona plus