Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Niški radnici dočekali Operativni tim Vlade

Niški radnici dočekali Operativni tim Vlade

Niški radnici dočekali Operativni tim Vlade

Operativni tim sastavljen od predstavnik Vlade Srbije boravio je danas u Nišu i započeo proveru dokumentacije neophodne za rešavanje prijavljenih potraživanja bivših zaposlenih u društvenim preduzećima i u preduzećima u stečaju u Nišu. Pregled spiskova i dokumentacije bivših zaposlenih je bio u prostorijama Centra za socijalni rad „Sveti Sava“.

Operativni tim ministarstava privrede, finansija i rada započeli su danas i konkretno rešavanje problema oko isplate zaostalih zarada bivših radnika niških društvenih i propalih preduzeća.

Medijima je bilo dozvoljeno da slikaju skup, ali izjave za novinare nisu bile predviđene.

Danas su obrađivana potraživanja radnika nekadašnjeg građevinskog preduzeća „Građevinar“.

Dinamika rada Operativnog tima je da se razmatra po 100 radnika, odnosno jedno po jedno preduzeće kako bi proveravala dokumentaciju, a po kojoj bi radnici trebalo da dobiju svoje zaostale zarade po izvršnim sudskim presudama ili od bivših firmi. Obrađivaće se i zahtevi radnika preduzeća koja su otišla u stečaj i koja ne postoje više u registru Agencije za privredne registre.

Radnici, koji su se ponovo okupili ispred Gradske kuće, očekuju da će država već u toku ove godine početi da isplaćuju njihove zarade, koje već deset godina potražuju.

1„Očekujemo da u najkraćem roku budu obrađeni spiskovi potraživanja i da napokon budemo isplaćeni“, kaže radnik Žarko Đorđević.

Prema dokumentaciji koja je prikupljena pre oko pola godine, pravo na isplatu bi trebalo da ostvari više od 5.000 radnika.


Detaljnije: Niški radnici dočekali Operativni tim Vlade / Društvo – Niške vesti