Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Nova oprema ostaje u Kliničkom centru Niš, radovi se nastavljaju

Nova oprema ostaje u Kliničkom centru Niš, radovi se nastavljaju

<!—->
Klinički centar u Nišu, prema najavama, trebalo je da bude otvoren 27. marta, međutim radovi nisu završeni ni u maju, što je takođe bilo najavljivano. Zbog toga je u ponedeljak predsednik Vlade Srbije  Aleksandar Vučić rekao da će svi odgovorni biti kažnjeni.
Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović rekao je za RTS da se radovi obavljaju punim intenzitetom i da je svakog dana angažovano oko 500 radnika. Radovanović je za državnu televiziju rekao da su mnogi pokušali da ovaj veliki projekat iskoriste za svoje političke interese.
Dodaje da je bilo i njegovih kolega, lekara, koji su bili na visokim funkcijama, koji su svesno ili nesvesno kočili izgradnju, naglašavajući da je veoma važno da ovaj objekat zbog Nišlija i cele Srbije bude završen.
On je najavio da će svi odgovorni u lancu odgovarati. „Ako treba, izvođači radova će dobiti kaznene penale, oni koji su pratili izvođenje radova će takođe odgovarati. Svi će morati da odgovaraju za ono što su i kako su radili, a ovaj posao moramo da završimo“, rekao je Radovanović RTS-u. On očekuje formiranje posebne radne grupe Vlade Srbije koja bi trebalo da nadgleda i kontroliše nastavak radova.
<!—->
„Naša procena je da je nedostajala puna koordinacija u radovima, pa je iz kabineta Marka Blagojevića formiran tim koji će pomoći da se prate radovi i završe do kraja“, rekao je Radovanović.
Ministarstvo zdravlja je prema pisanju RTS-a demantovalo navode, prema kojima će oprema koja je već instalirana biti izneta i vraćena, a zbog pitanja koje je često postavljano ovih dana o „nameštenom“ tenderu za nabavku.
„Komisija  za zaštitu prava odbila je žalbu kompanije (koja nije učestvovala), ceo postupak nabavke opreme je u toku“. Reč je o najboljoj opremi koja postoji u Evropi i ona će ostati kod nas, a ona koja treba da stigne, stići će za nekoliko nedelja, zaključio je Radovanović.  
<!—->
Detaljnije: Nova oprema ostaje u Kliničkom centru Niš, radovi se nastavljaju / Društvo – Radio City