Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Nova ulaganja i prekogranični poslovi

Nova ulaganja i prekogranični poslovi

opština Medijana prijem za konzula Bugarske (2)Niška opština Medijana već ima razvijenu saradnju sa nekim bugarskim opštinama, posebno kroz projekte prekogranične saradnje. Očekuje se da će najavljena poseta gradonačelnice Sofije doprineti povezivanju privrednika i razvoju ekonomske saradnje Niša i tog grada.

Onda će svakako bit tema kontakti među investitorima. Mada, već u Nišu ima bugarskih investitora – u oblasti izgradnej infrastrukture Trejs grup a u prehrambenoj industriji Niška pivara, kaže konzul Republike Bugarske u Nišu Edvin Sugarev.

Zajednički srpsko-bugarski projekti sa Koprivšticom omogućiće Medijani nabavku kompletne scenske opreme za realizaciju Kulturnog leta i drugih manifestacija na pozornici u Parku Sveti Sava, vredne 250.000 evra

Kroz taj projekat će mnogi mladi koji žive na teritoriji GO Medijana moći da prođe obuku za rad na toj opremi, a opremu ćemo dati I na korišćenje gradu, kaže predsednik GO Medijana Milan Krstić.

Trenutno, uz pomoć konzula, Medijana traži prekograničnog partnera da zajedničkim snagama dođu do novca za novi vrtić u Brzom Brodu, koji nema takvu ustanovu.

 

Opštinari poklanjaju 30 kompleta za Nišvil

A zaposleni u opštini Medijana se odriču svoje privilegije besplatnih kompleta karata za Nišvil, koje opština dobija kao jedan od sponzora festivala. Sledeći preporuku gradonačelnika Niša, I oni će ulaznice ustupiti nagrađivanim talentima, studentima I sredednjoškolcima učenicima generacije

To je odluka kolegijuma GO Medijana. Ukoliko dobijemo karte za Filmske susrete, I njih ćemo podeliti, kaže Krstić.

 

Ova vest Nova ulaganja i prekogranični poslovi je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Nova ulaganja i prekogranični poslovi / Društvo – TV Zona plus