Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » “Plava nedelja” – tradicionalna manifestacija

“Plava nedelja” – tradicionalna manifestacija

autisticna decaSkoncentrisani na edukaciju dece, ali i na pokretanje socijalne i zakonske inicijative za pomoć porodicama u vaspitanju i obrazovanju dece sa autizmom, Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom Niš, organizovalo je niz aktivnosti u toku 2016.godine kako bi se podigla svest društva, otklonile barijere i predrasude, i ukazalo na probleme uključivanja osoba sa autizmom u društveni život, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili Danijel Arsenković, Upravni odbor GUPOAN, Mirijana Dimitrijević, menadžer projekta „Plava nedelja“ i dr Dušan Milisavljević, ambasador GUPOAN i „Plave nedelje“. Oni su naglasili da prema poslednjim podacima u Nišu ima više od 500 dece i odraslih sa ovim razvojnim poteškoćama.

Predstavnici Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom Niš su na konferenciji upoznali javnost sa projektima koje su realizovali u ovoj godini i najavili buduće projekte, kao i program „Plava nedelja“.

“Projekat “Plava nedelja” koji je trajao sedam dana i obuhvatio niz aktivnosti je jedinstven za naš grad, ali će postati tradicionalna manifestacija koja će se održavati svake godine”, kazala je Mirjana Dimitrijević.

Danijel Arsenković je najavio i nove projekte koji se planiraju za narednu godinu, a jedan od njih je i pozorišna prestava “Snežana i sedam patuljaka” u kojoj će sa mališanima jedne osnovne škole u Nišu igrati i četiri deteta iz spektra autizma. Predstava će biti na stalnom repertoauru Pozorišta lutaka.

V. P.


Detaljnije: “Plava nedelja” – tradicionalna manifestacija / Društvo – Belle Amie