Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Po treći put odložena sednica Komisije za Etički kodeks

Po treći put odložena sednica Komisije za Etički kodeks

<!—->
Predsednica Komisije za Etički kodeks Marija Ranđelović kaže da su šefovi odborničkih grupa obećavali da će problem nepojavljivanja članova biti rešen, međutim to se juče ipak nije dogodilo. Dodaje da je dobila odgovor da nije reč o namernom bojkotu, već da su neki članovi „neaktivni“.
Prema njenim rečima, šefovi su obećali i da će proveriti zbog čega su pojedini članovi neaktivni i da će pokušati da reše ovu situaciju kako bi ovo telo nesmetano funkcionisalo.  Naime, da bi imali kvorum potrebno je da bude prisutno njih šestoro, a ovog puta pojavilo se njih petoro, dva predstavnika SNS-a, po jedan iz SRS-a i Jedinstvene Srbije, i predsednica Ranđelović.
Marija Ranđelović kaže da je i na ovoj sednici trebalo da se raspravlja kao i na prošloj, koja nije održana, o smenama preostalih članova Upravnog odbora „Pčelice“, koji su odbili da smene Zorana Jonića, a pri tom je gradsko rukovodsvo smenilo članove koje je postavila lokalna samouprava. Takođe trebalo je da se diskutuje i o smeni direktorke specijalne škole „Bubanj“, zbog „zloupotrebe službenog položaja“. 
<!—->
Marija Ranđelović kaže da će ponovo zakazati ovu sednicu, ističe da je to pokušala i danas, ali pošto je u izgledu sednica Skupštine grada sačekaće ponedeljak kako bi bilo poznato koji termin komisija može da koristi.
Podsećamo ovo telo ne donosi odluke već daje mišeljnje i zaključke o kojima kasnije moraju da raspravljaju i odbornici Skupštine grada.
Detaljnije: Po treći put odložena sednica Komisije za Etički kodeks / Društvo – Radio City