Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » POČELI RADOVI: Tvrđavski most postaje pešački, semafori ispred Tvrđave

POČELI RADOVI: Tvrđavski most postaje pešački, semafori ispred Tvrđave

 
Radovi na zatvaranju Tvrđavskog mosta za automobile i postavljanju semafora kod Tvrđave počeli su danas, potvrdio nam je Dragan Dimitrijević iz Direkcije za izgradnju grada.

Prema najavama čelnika grada ranije, Tvrđavski most će biti pešački, a radovi bi trebalo da se završe do početka Filmskih susreta 20. avgusta.
Ovakvo rešenje za svakodnevne gužve na ovom mestu, predložio je Savet za bezbednost u saobraćaju 2014. godine. Analiza je obuhvatila frekventnost vozila i pešaka u ulicama Đuka Dinić, Jadranskoj i Šumatovačkoj.
Na novinarsko pitanje da li će semafori zaustaviti saobraćaj na keju Mike Paligorića gde se u špicu svakodnevno stvaraju gužve, Dimitrijević je rekao „da je ovo rešenje najbolje i da gužvi neće biti“.
Počeli radovi | Foto: gradjanin.rs
 
Ulica 7. juli bi u tom slučaju bila otvorena za saobraćaj do parkinga kod mosta, a pešačka zona bila bi od Trga kralja Milana sve do Tvrđave odnosno od Tvrđave do kraja Obrenovićeve ulice, navodi Dimitrijević za Gradjanin.rs.
Prema ranijim najavama ispred mosta u Ulici 7. juli koja će biti sada „slepa“ napraviće se okretnica za automobile. Prelaz između Tvrđave i Tvrđavskog mosta je samo pre dva meseca obeležen „zebrom“ koja je ukoso iscrtana.
The post POČELI RADOVI: Tvrđavski most postaje pešački, semafori ispred Tvrđave appeared first on Niške vesti.
Detaljnije: POČELI RADOVI: Tvrđavski most postaje pešački, semafori ispred Tvrđave / Društvo – Niške vesti info