Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Počelo prijavljivanje za drugi upisni rok

Počelo prijavljivanje za drugi upisni rok

UPIS 1Svršeni srednjoškolci koji u prvom upisnom roku nisu uspeli da upišu željeni fakultet imaju sansu da pokušaju ponovo. Prijavljivanje za septembarski upisni rok je počelo, a na gotovo svim fakultetima niškog Univerziteta ima po koje slobodno mesto.

Ostalo je još 1360 slobodnih mesta. Od toga 277 na budžetu. Imamo i 18 mesta za afirmativne grupe – pripadnike romske populacije, studente sa invaliditetom i za studente koji su se školovali u inostranstvu, kaže prorektor za nastavu Vlastimir Nikolić.

Najviše budžetskih mesta nude Mašinski fakultet, GAF za smer građevina, Prirodno – matematički, Tehnološki i Učiteljski fakultet . Na ovim fakultetima ostalo je i samofinansirajih mesta.

Ove godine slobodnih mesta na samofinansiranju ima i na Medicinskom fakultetu – šest na stomatologiji, četiri na farmaciji i 16 na strukovnim studijama. Pravni fakultet nudi 203 slobodna mesta, Elektronski 16, Fakultet zaštite na radu 157, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja 79, Filozofski 31, a fakultet umestnosti 9. Najveći broj nepopunjenih samofinansirajućih mesta ostao je na Ekonomskom fakultetu – 291.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok predviđeno je za 31. avgust, 1. i 2. septembar. Budući brucoši prijemni polažue 5, 6. i 7. septembra, a upis mora da se završi do 16. Nakon drugog upisnog kruga biće raspisan i konkurs za master i doktorske studije. Za sada se zna da za master studije ima 1011 budžetskih i 1095 samofinansirajućih mesta. Oni koji žele da upisu doktorske studije boriće se za 115 budžetskih i 343 samofinansirajuća mesta.

Ova vest Počelo prijavljivanje za drugi upisni rok je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Počelo prijavljivanje za drugi upisni rok / Društvo – TV Zona plus