Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Počeo protest ugostitelja u Nišu

Počeo protest ugostitelja u Nišu

Ugostiteljski objekat u Obrenovićevoj ulici

Oko 150 vlasnika kafana, restorana i kafića u Nišu, članovi niškog Udruženja privrednika i zanatlija zatvorili su jutros od 8 sati svoje ugostiteljske objekte. Kako su i ranije najavili do 16 časova njihovi ugostiteljski objekti će biti zatvoreni zbog „represije poreskih i drugih inspekcija“.

Niški ugostitelji su nezadovoljni ne zbog, kako kažu, kontrola koje imaju već zbog tretmana koji im se nameće u tim kontrolama i što poreska inspekcija različito tumače Zakon prilikom kontrolisanja objekata“. Tim povodom predstavnici niških ugostitelja obratiće se novinarima danas u 13 časova.

„Propisi se stalno menjaju, a insepekcija nas nikada nije upoznala sa novinama i upozorila na moguće greške. Moramo da reagujemo“, kažu niški ugostitelji.

O ovom događaju niški ugostitelji su najavili da će obavestiti i kabinet Gradonačelnika Niša i sve druge nadležne ustanove i institucije.

mala

 Podsetimo, povod za protest je bio zatvaranje objekata pred Filmske susrete.

„Mi ne kažemo da u našoj branši nema vlasnika koji ne prijavljuju radnike, ne izdaju fiskalne račune i drugo, ali velika većina poštuje zakon tako da oni koji pošteno rade se stavljaju u isti koš sa onima koji to ne čine. Inspekcije nam nalaze neke sitnice koje se uvek mogu naći, i značajno nam smanjuju promet na ionako „slab“ posao. Hoćemo kontrolu, svakako, ali da to bude uređeno“, kažu vlasnici ugostieljskih objekata u Nišu.


Detaljnije: Počeo protest ugostitelja u Nišu / Društvo – Niške vesti