Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Počeo volonterski kamp na Kameničkom visu

Počeo volonterski kamp na Kameničkom visu

kamenicki visČetvrti volonterski kamp koji se organizuje na Kameničkom visu u cilju obnove infrastrukture i unošenju novih sadržaja, trajaće do nedelje 13. avgusta, a volonteri će farbati kućice u kampu, održavati kamp i izletište iznad njega čišćenjem od otpada i viška vegetacije i postaviti info table.

“Zajedno sa partnerskim organizacijama u drugom delu kampa volonteri će učestvovati u radovima na uređenju betonskih staza koje povezuju kamp sa izletištem i sportskim terenima. Zajedno sa lokalnim volonterima, učesnici će izgraditi šumski put koji će povezati kamp sa obližnjom pećinom. Tokom dana „otvorenih vrata“ volonteri će biti u ulozi promotera obnovljenih i novih sadržaja pred građanima Niša i predstavnicima medija i predstaviti”, kažu iz Udruženja za lokalni razvoj Kamenica, koji su organizatori kampa.

Udruženje Kamenica je sredinom 2015. godine preuzelo devastirani kamp sa 21 drvenom kućicom, sa 100 ležajeva i sa sportskim terenima, kako bi ga obnovilo i u njemu formiralo turistički centar kao i regionalni dečiji i omladinski kamp. Ovaj kamp će socijalno i materijalno ugroženoj deci i mladima ponuditi besplatne programe edukacije. U drvenim kućicama na izletištu Kamenički vis, koje su kompletno opremljene i imaju pet kreveta sa kompletnom posteljinom, stolove i stolice i kupatila sa toplom vodom. Volonteri će sami pripremati obroke od namirnica koje će obezbediti organizator.

U slobodno vreme, volonteri mogu samostalno koristiti obližnje terene za košarku i fudbal i šetati šumskim stazama. Biće organizovan jednodnevni „ruralni izlet“ tokom koga će lokalni partneri i opština upoznati učesnike sa brojnim pećinama, kulturnim i istorijskim nasleđem kraja. Postoji mogućnost kupanja u toplim izvorima u okolini Niša, a takođe će biti organizovana ekskurzija u grad.

 


Detaljnije: Počeo volonterski kamp na Kameničkom visu / Društvo – Belle Amie