Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Počinje škola za upravnike zgrada

Počinje škola za upravnike zgrada

<!—->
Građani koji su se prijavili za obuku za profesionalne upravnike zgrada, od 21. do 29. juna pohađaće nastavu u Regionalnoj privrednoj komori Niš. Do sada se za sticanje licence upravnika zgrada prijavilo oko 50 ljudi, i oni će tokom 7 dana učiti o njihovim pravima i obavezama, administraciji, finansijama, korišćenju, upravljanju i održavanju zgrada, o bezbednosnim procedurama, komunikaciji.
„Kada smo radili ispitivanje interesovanja bilo je preko 100 zainteresovanih. Ipak, za sada se prijavilo 50-ak ljudi, ali ja još uvek ne znam u kakvom su statusu prijavljeni, da li su zaposleni ili nezaposleni, koliko je muškaraca koliko žena, kog su uzrasta, nisam dobio spisak polaznika. Oni će se upoznati sa pravnim okvirom u vezi sa korišćenjem, upravljanjem i održavanjem zgrada, sa karakteristikama zgrade i drugim“, objašnjava za City radio Zoran Marković, ispred Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga zadužen da edukaciju i projekte.
<!—->
Međutim, polaznike nakon obuke očekuje polaganje za licencu, tako da u PKS nisu mogli da preciziraju kada će obučeni upravnici moći da konkurišu za ovaj posao. Kako dodaje Marković, licencirani upravnici će morati ili da otvore svoju firmu ili da se prijave kod druge firme, registrovane u pravnom smislu.
<!—->
„Lice koje dobije licencu neće moći kao fizičko lice da obavlja ovu funkciju, već će morati da registruje svoju preduzetničku radnju, agenciju, ili će ga druga registrovana radnja preuzeti za obavljanje ovakve funkcije“, priča Zoran Marković.
Cena obuke iznosi 30.000 dinara, odnosno 25.000 plus PDV.
Ono što nije vidno istaknuto na sajtu RPK Niš, gde zainteresovani mogu da konkurišu za obuku, jeste da oni koji nakon prijave ipak žele da odustanu, mogu to da učine samo u roku od 72 sata, nakon što im stigne konfirmacioni mejl. U suprotnom, moraće da plate 50 posto ukupnog iznosa.
Inače, prijavu je moguće obaviti samo elektronski, preko linka http://www.pks.rs/Aplikacije.aspx?aplikacija=edukacija .
<!—->
Detaljnije: Počinje škola za upravnike zgrada / Društvo – Radio City