Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Protest prosvetnih radnika 31. avgusta

Protest prosvetnih radnika 31. avgusta

strajk prosvetaraUnija sindikata prosvetnih radnika Srbije organizovaće 31. avgusta veliki protest na Trgu Nikole Pašiča u Beogradu, pod sinboličnim nazivom “Pet do 12”.

Članovi Unije su najavili da će sa protesta novom ministru prosvete Mladenu Šarčeviću biti poslata poruka o tome šta nije urađeno u proteklom periodu, i zbog čega se srpska prosvete nalazi u jako lošoj situaciji.

Prosvetari traže da se ispoštuje sporazum koji je potpsan prošle godine u vreme velikog štrajka, a pre svega deo koji se odnosi na platne razrede i nesiplaćene svetosavske i vidovdanske nagrade. Zaposleni u prosveti traže i da se vrati deo plate koji im je oduzet zbog lošeg obračuna, a plate su smanjene za tri i po do pet hiljada dinara. Među zatevima je i povećanje plata do kraja godine što će uticati na poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u prosveti čija je prosečna plata 40.000 dinara.

Sindikalisti poručuju da će nova školska godina, i pored protesta koji će se održati krajem avgusta, početi bez štrajka.

 V. P.


Detaljnije: Protest prosvetnih radnika 31. avgusta / Društvo – Belle Amie