Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Protesti u Nišu: „Ne odustajemo“

Protesti u Nišu: „Ne odustajemo“

<!—->
„Kad pištaljka utihne, laž i propaganda se bolje čuju“, poručila je jedna od učesnica protesta obraćajući se okupljenim Nišlijama koji su i večeras protestovali „protiv diktature“. Ona je poručila i da mladi, kao misleći deo društva „neće odustati“, jer bi se tako vratili u svakodnevnu letargiju.Dodaje i da „ih mnogi, iako nezadovoljni stanjem u zemlji pitaju zbog čega izlaze na ulice“, a ona im uzvraća kontra pitanjem, „da li bi oni usisavali tepih dok im gori krov?“.
<!—->
Poručujuje i da vlast „plaši građane“, kako su oni koji izlaze na ulice „huligani i narkomani“ i poziva ih da im se pridruže jer će među učesnicima protesta „videti svoje komšije, prijatelje, mlade i stare“, koji se pozitivnom energijom bore protiv „nipodaštavanja, zastrašivanja i problema u društvu“. I na večerašnjem protestu bilo je nekoliko profesora koji su „stali“ iza svojih studenata. Jedan od njih je i asistent na departmanu za komunikologiju i novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu, Dušan Aleksić, koji kaže „da je prirodno da bude uz svoje studente koji razmišljaju kritički, primećuju da u našem društvu nešto nije u redu i  pokušavaju da dignu glas protiv toga“.
<!—->
„Kao neko ko predaje novinarstvo i ko ih uči kritičkom mišljenju, mislim da je najnormalnije i najprirodnije da budem ovde, jer ne možemo da ignorišemo ono što se dešava. Šetaću dokle god oni imaju tu energiju i želju da se nešto promeni“, ističe Aleksić.Inače, večerašnja protestna šetnja odvijala se od Trga Kralja Milana, do „Ureda“, Ekonomskog i Pravnog Fakulteta, a učesnici su se zatim Obrenovićevom ulicom uputili do Gradske kuće, gde su protesti i završeni.
<!—->
Novi skup zakazan je za danas, nedelju, od 18 sati, kada bi, kako su najavili učesnici protesta, trebalo da im se pridruže i prosvetni radnici iz Ujedinjenih sindikata prosvetnih radnika Srbije. 
Detaljnije: Protesti u Nišu: „Ne odustajemo“ / Društvo – Radio City