Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Red čak i za hleb na popustu, građani gladni?

Red čak i za hleb na popustu, građani gladni?

<!—->
Red ljudi koji ispred pekare čekaju da kazaljka na satu otkuca 18 sati, kada počinje prodaja preostalog peciva upola cene, svedoči da je društvo u sve težoj materijalnoj situaciji i da je za mnoge i hrana postala luksuz. Da li scena koju smo zabeležili okom kamere treba da nas zabrine, baci u razmišljanje, rastuži ili pak ostavi ravnodušnim, jer, svi znamo kako živimo?
Prodavnice polovne odeće i obuće već neko vreme “niču“ na svakom koraku, a čak i oni čiji izbor nije da tamo pazare neki odevni predmet, jednostavno, primorani su na to.
<!—->
Cenu potrošačke korpe gotovo se niko ni ne usuđuje da izračuna, jer bi tada mnogo evidentnije bilo da mesec preživimo nekako, ali u debelom minusu. Kada precizno ne znamo naše prihode i rashode, jasno nam je samo to da kad premostimo period od prvog do prvog uz pomoć pozajmica ili kredita – “presipamo iz šupljeg u prazno“.
Nažalost, platežna moć se teško uopšte i može nazvati moći, a gotovo da se između nje i supermoći junaka iz bajki može staviti znak jednakosti. Na sreću, uz dozu ironije i gorčine, barem postoje mesta gde se nude specijalne cene, popusti, jeftiniji proizvodi, polovne stvari prodaju budzašto.
<!—->
Dokle smo stigli kao društvo?
Detaljnije: Red čak i za hleb na popustu, građani gladni? / Društvo – Radio City