Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » “Savremene mogućnosti korišćenja Sunčevog zračenja”

“Savremene mogućnosti korišćenja Sunčevog zračenja”

bibliotekaEU Info kutak Niš i Univerzitetska biblioteka “Nikola Tesla” organizuju akademsko predavanje “Savremene mogućnosti korišćenja Sunčevog zračenja”, koje će održati akademik Tomislav M. Pavlović u velikoj sali Univerzitetske biblioteke, u četvrtak, 25. maja, sa početkom u 13 sati.

Osnovna pitanja kojima će se predavanje baviti su: Sunce kao izvor energije, njegova struktura, termonuklearni procesi na njemu. Pored ovoga, pažnja će biti posvećena niskotemperaturnoj, srednje- temperaturnoj, visoko- temperaturnoj, fotonaponskoj i hibridnoj konverziji Sunčevog zračenja. Biće predstavljeni primeri korišćenja Sunčevog zračenja za zagrevanje vode i dobijanje električne energije u svetu i Srbiji. Predavanje je deo ciklusa akademskih predavanja koje EU info kutak i Univerzitetska biblioteka realizuju u toku ovog semestra.

Prof. dr Tomislav M. Pavlović se bavi istraživanjima u oblasti fizike površina i tankih slojeva, fizike i tehnike solarne energetike, fizike obnovljivih izvora energije i fizike materijala, i objavio je veliki broj knjiga i članka.

Prisustvo predavanju je slobodno, ali je iz organizacionih razloga neophodno da svoje prisustvo potvrdite do srede, 24. maja, do 17 sati, na mejl officenis@euinfo.rs ili broj 018/254-461.

 


Detaljnije: “Savremene mogućnosti korišćenja Sunčevog zračenja” / Društvo – Belle Amie