Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Šetali i „o(ne)svešćivali" po gradu

Šetali i „o(ne)svešćivali" po gradu

<!—->
Jedan od naših sagovornika kaže da je šetao i kao dete u protestima 1996. godine a zatim i 2000. godine, ali je kako nam je rekao bio nezadovoljan i posle petookobarskih promena, a njegovo nezadovoljstvo „kulminiralo je dolaskom aktuelne vlasti“.
„Moje nezadovoljstvo je najviše generisano Vučićevim dolaskom na vlast i njegovim nedemokratskim postupcima, ali mislim da mnoge lidere stranaka treba lustrirati, i tu mislim na sve „Šešelje, Dačiće i njima sličnima“, kaže naš sagovornik i dodaje da je velika greška što nismo imali lustraciju koja nam je bila neophodna posle 5. oktobra zbog čega „danas imamo to što imamo“.
<!—->
Jedna doktorantkinja na Filozofskom fakultetu nam je rekla da ova zemlja „ne gleda više ni u kakvu budućnost, da nemamo fabrike, da su nam školstvo i zdravstvo potpuno urušeni, što je razlog zbog čega treba menjati sistem iz korena“.
Sagovornica City radija, koja je, kako kaže „već godinama na birou“, ističe da bi je bilo sramota da ne izađe i podrži mlade. „Živimo u potpuno propaloj državi, imala bih grižu savesti kad ne bih izašla, podržala mlade, i borila se za ovu zemlju i da ovaj konačno padne sa vlasti“, kaže ona.
<!—->
Demonstranti su se, sada već tradicionalno, okupili kod Trga Kralja Milana, a šetnju su nastavili Obrenovićevom ulicom, a zatim ulicom Nikole Pašića do Skupštine grada Niša. Odatle su se uputili ka Sudu gde su zastali uzvikujući „Hoćemo pravdu!“. U više navrata, zahvalili su se policiji zbog korektnog odnosa prema njima.Inače, tokom šetnje, više puta je izveden perfomanas  „o(ne)svesti se“ ismevajući tako „fingirano onesvešćivanje aktiviste SNS-a u emisiji u kojoj je gostovao Aleksandar Vučić sa roditeljima“ a ujedno sa ciljem da se ukaže na potrebu da se probudi svest u društvu.
<!—->
Za sutra je zakazan novi skup od 18 sati na Trgu Kralja Milana.
Detaljnije: Šetali i „o(ne)svešćivali“ po gradu / Društvo – Radio City