Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Skandalozan izbor predsednika Društva novinara Niša

Skandalozan izbor predsednika Društva novinara Niša

izborna skupstinaNa izbornoj Skupštini Društva novinara Niša o novom predsedniku Društva i članovima Upravnog i Nadzornog odbora odlučili tajnim glasanjem prisutni koji čak nisu znali odgovor na osnovno pitanje: U kojem mediju radite?

Kad se lukavo razrađenim i pripremljenim scenariom ispoštuje izborna forma, a zanemari suština onda predsednik Društva novinara Niša bude izabran iz TV kuće za koju se mesecima unazad, većina Nišlija pita: da li ta televizija uopšte postoji. Kad se lični interesi stave iznad profesionalnih onda o predsedniku Društva novinara Niša kao i o članovima Upravnog i Nadzornog odbora odlučuju tajnim glasanjem na volšeban način prizvani novinari okolnih varoši i varošica kao i studenti početnih godina Filozofskog fakulteta grupe za žurnalistiku. Ovi poslednji su inače, tik nakon čina glasanja napuštali skup svesni da su time zadatak izvršili.

O ljudima dakle koji će u nastavku donositi ključne odluke u niškom novinarstvu, glasali su oni koji ne bi umeli da odgovore ni na pitanje o elementarnoj terminologiji iz žurnalistike: Šta to beše trejler, foršpan, šlajfna, antrfile?

Inače, kako RTV Belle amie saznaje iz veoma dobro obaveštenih izvora, scenario izbora i okupljanja glasačke mašine odvijao se u nekim ugostiteljskim prostorima uz miris roštilja i jednu crvenu.

Tako je Niš dobio novu šansu da diljem Srbije bude prepoznatljiv po krajnje apsurdnoj situaciji da vlasnici dve različite produkcijske kuće, inače otac i sin, budu izabrani jedan u Upravni, a drugi u Nadzorni odbor Društva.

I kao rezultat nazovi principijelnog izbora RTV Belle amie kao najuticajniji medij i najgledaniji medij na jugu Srbije, nije dobio ni jednog predstavnika u upravljačkm organima Društva novinara. Tako su tajnim glasanjem na izbornoj sednici Društva novinari i nazovi novinari potvrdili da RTV Belle amie za status najgledanije TV kuće nisu potrebna članstva. Dovoljan je kvalitetan program.

 


Detaljnije: Skandalozan izbor predsednika Društva novinara Niša / Društvo – Belle Amie