Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Skuplji boravak dece u vrtićima Pčelice za 30 odsto

Skuplji boravak dece u vrtićima Pčelice za 30 odsto

<!—->
Boravak dece u predškolskom do sada je koštao 12 hiljada, a nova, viša cena iznosiće skoro 19 hiljada dinara. Poskupeće boravak u vrtiću i za mališane uzrasta do 5 godina, na nešto više od 20 hiljada dinara.
„Učešće roditelja do sada je bilo 3.105 dinara, sada će učešće roditelja biti 4.028 dinara, ili negde oko 920 dinara više nego do sada. Što se tiče dnevne cene, učešće roditelja je bilo 141 dinar, a sada je to 183 dinara na dnevnom nivou“, rekao je Zoran Jonić.
<!—->
Od februara 2013. godine ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja Predškolske ustanove “Pčelica“ nije uvećavana. Podizanje ekonomske cene za 29,7 odsto, tvrdi direktor ove ustanove, bilo je neophodno.
„Sa ovim povećanjem ustanova Pčelica će sigurno poslovati na nivou pozitivne nule, čak će biti i mogućnosti da se finansijski plan i plan javnih nabavki, koji je predviđen za rekonstrukciju i adaptiranje novih objekata, ispuni i da se uradi onako kako treba“, dodaje Jonić.
<!—->
Iz gradske kase biće dotirano 928 miliona dinara za ovu namenu.
Obdaništa Pčelice pohađa više od 5 i po hiljada mališana iz Niša, a smešteni su u 217 vaspitno-obrazovnih grupa. Od njih, za 8 odsto dece vrtić će koštati koliko i dečiji dodatak, a to je 2.675 dinara. Za 12 odsto mališana, koji su ili 3. dete ili iz grupe korisnika socijalne pomoći, boravak će biti besplatan.
Inače, zarade Pčelice iznose oko 55 odsto od ekonomske cene. Odluka o poskupljenju, koju je usvojilo Gradsko veće, počeće da važi kada je usvoji Skupština grada.
Detaljnije: Skuplji boravak dece u vrtićima Pčelice za 30 odsto / Društvo – Radio City