Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Slava GO Medijana

Slava GO Medijana

crkva za sajtSlava Gradske opštine Medijana Sveta Petka obeležava se danas od 13 sati u Hramu cara Konstantina i carice Jelene, sečenjem slavskog kolača. Preseći će ga episkop raško-prizrenski Teodosije, administrator Eparhije niške, u prisustvu velikog broja zvanica i građana.

Pre toga biće osvećeno zvono, koje je Hramu darivao Nišlija Bogoljub Mladenović, a koje će ubuduće biti deo zvonika. Po tradiciji, ovom prilikom će biti uručene nagrade ove opštine, Dukat Medijane i Blagodarnica za 2016. godinu.

Veće Gradske opštine Medijana donelo je odluku da ove godine Dukat Medijane dobiju: humanitarka Marina Adamović, koja, iako je sama u kolicima, sakuplja novac za bolesnu decu i siromašne, vatrogasac Miroslav Đurđanović, spasioc Sektora za vanredne situacije i to za dugogodišnje požrtvovanje na radnom mestu, rizikovanja svog, zarad života drugih, kao i Jovan Milić, student Mašinskog fakulteta, koji se trudi da poboljša život siromašnih.

Blagodarnica će ove godine biti dodeljena arhitekti Ivanu Rediju, organizatoru dobrotvornog bala, kao i čoveku koji, prema navodima iz GO Medijana, spaja Niš sa Evropom.

 M.B.


Detaljnije: Slava GO Medijana / Društvo – Belle Amie