Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Snežni nanosi ometaju čišćenje

Snežni nanosi ometaju čišćenje

Iako su tvrdili da su bili spremni za ledeni talas, putari teško izlaze na kraj sa snegom koji od prethodne večeri neprestano pada u Nišu. Situacija na putevima nije ohrabrujuća, kažu u štabu Zimske službe. Vetar koji neprestano duva  stvara nanose na ulicama, što otežava čišćenje. Gradske ulice čisti 15 ekipa.

U Gradu su skraćene i neke autobuske linije  – linija 7 Kalač brdo – Sarajevska, linija 9 Branko Bjegović – Mokranjčeva i Linija 12 Negoševa – Donji Komren.

Situacije je nešto gora na lokalnim putevima jer su snežni nanosi na otvorenom prostoru znatno veći. Zbog poledice i snega, prigradske autobuske linije ka Ostrovici, Gornjoj Trnavi, Kravlju, Donjem Vlasu, Sečanici, Mramorskom potoku, Humu, Oreovcu, vukmanovu i Berbatovu, Gornjoj studeni, Paligracu, Leskoviku su skraćene.

Problema ima i u snabdevanju električnom energijom, kažu u Upravi za vanredne situacije. Zbog nestanka struje došlo je i do prekida u vodosnabdevanju  jer su isključene neke pumpne stanice, saopšteno iz JKP „Naissus“.

I Toplana Majakovski startovala je sa malim zakašnjenjem zbog problema sa napajanjem. Iz Toplane saopštavaju da su pojedini delovi grada bez grejanja i to zbog prekida u snabdevanju električnom energijom. Toplana je spremna da neprekidno greje ukoliko bude potrebno zbog najavljenih ekstremno niskih temperatura.


Detaljnije: Snežni nanosi ometaju čišćenje / Društvo – TV Zona plus