Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Stefanović: Završeno DNK veštačenje, postoje tragovi najmanje tri lica

Stefanović: Završeno DNK veštačenje, postoje tragovi najmanje tri lica

stefanovicTragovi najmanje tri lica nalaze se na oružju koje je pronađeno u blizini porodične kuće premijera, izjavio je danas ministar unutrašnih poslova Nebojša Stefanović nakon što je završena DNK analiza tragova na ručnom raketnom bacaču, ručnim bombama i jednom od paketa municije.

 

Stefanović je rekao da je reč o takozvanim mešanim tragovima, što u praksi znači da su tragovi jedni preko drugih i da je teško s preciznošću izolovati jedan DNK uzorak i koristiti ga za upoređivanje.

 

“Ono što može da se uradi je da se upotrebom drugih istražnih metoda dođe do uzorka koji može da se poredi”, rekao je Stefanović i dodao da, ako se dođe do tog uzorka, on će biti upoređen sa onim koji je pronađen na oružju.

 

Stefanović je na sednici skupštinskog Odbora za unutrašnje poslove rekao da je utvrđeno gde je proizvedeno pronađeno oružje i gde je oružje završilo.

 

Ministar je rekao da se nastavljaju dalja veštačenja i procenio da će, zbog tragova sa terena, biti teško da se reši slučaj.

 

Teško da je oružje slučajno doneto baš tu”, primetio je ministar i nagovestio da u ovom slučaju postoje bar dva, tri scenarija.

 


Detaljnije: Stefanović: Završeno DNK veštačenje, postoje tragovi najmanje tri lica / Društvo – Belle Amie