Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Što južnije to srećnije

Što južnije to srećnije

<!—->
Sitnice ili krupne stvari, veliki uspesi ili mali podvizi, ljubav bližnjih, ili pak ona ljubav za kojom samo čeznemo, putovanja, druženja, čak i posao, svakako je nebrojano razloga za sreću. Naši sugrađani koje smo upitali šta njih čini srećnim saglasni su sa jednim – da su materijane stvari prolazne.
„Čoveka najviše usreći to da ima zdravlje i dobru ženu, kao što i ja imam dobru ženu. Šta poželeti više, upravo idemo supruga i ja da uplatimo putovanje u Rim“, kazao nam je 80-godišnjak, srećan što i u ovim godinama uživa u životu.
„Sitnice me čine srećnom. Kad se probudim – ja sam srećna! Imam višak seratonina u glavi i ništa mi ne smeta, ni kiša, ni oblačno vreme… Svako treba da bude optimista“, kroz smeh priča Nišlijka.
<!—->
„Mene čini srećnim da idem u školu, da se družim sa drugarima i da provodim vreme sa porodicom. Da budem dobar đak, koliko toliko, i uspešan u životu“, iskren je jedan niški osnovac.
“Dan sreće”, naziv je seminara koji će održati troje predavača fokusiranih na um, telo i emocije. Očekuju nas smernice i saveti stručnjaka kako da poboljšamo lični rast i razvoj, kako da se pravilno hranimo, očekuje nas priča o emocijama i buđenju motivacije, kao nekim od puteva ka sreći.
Organizator seminara je “Škola sreće”, koja odnedavno postoji a planira programe kako za decu tako i za odrasle. Njen osnivač i jedan od predavača na seminaru je Miloš Milošević, NLP master.
<!—->
„Jedan od ciljeva predstojećeg seminara je da se negativni ugao gledanja na život i stvarnost, promeni u pozitivno razmišljanje. Ovakve skupove možemo očekivati najmanje dva puta godišnje, a namenjeni su svima koji se osećaju nezadovoljnim, a žele da promene to osećanje u pozitivno gledanje na svet i život i pronalasku unutarnjeg zadovoljstva i sreće“, rekla je za City radio Marijana Vitas.
Pored Miloša Miloševića koji će govoriti o emocijama, predavači su i Viktor Jeremić, trener za lični rast i razvoj, koji će se baviti temom uma, kao i Verica Đokić, nutricionista, čija je tema ishrana.
Organizacija “Škola sreće” ima i dugoročniji cilj. Pronaći motivaciju u sebi i drugima, kako bismo dozvolili sebi da gradimo svoje puteve.
<!—->
„Cilj nam je da se ono naše tradicionalno razmišljanje “Što južnije to tužnije“ preokrene. Težimo ka tome da se krene sa pozitivne tačke gledišta, i da se odbace negativnosti i svakodnevice koje nas sputavaju na putu ka našim snovima“, dodaje Marijana.
“Dan sreće” održaće se 25. februara u Tami rezidensu od 11 do 17 sati. Cena programa je 1 500 dinara, a za studente  uz indeks cena je 990 dinara. Studenti se za seminar mogu prijaviti u Klubovima Ekonomskog i Pravnog fakulteta. Mesta se mogu rezervisati i putem skolasrece@outlook.com.
Detaljnije: Što južnije to srećnije / Društvo – Radio City