Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Sutra početak izgradnje Leonija

Sutra početak izgradnje Leonija

leoniNemačka kompanija Leoni sutra otpočinje izgradnju fabrike za proizvodnju kablova, u blizini Kazneno-popravnog zavoda. Polaganju kamena temeljca za izgradnju treće fabrike ove kompanije prisustvovaće premijer Srbije Aleksandar Vučić, potvrđeno je iz Vlade Srbije.

Novi proizvodni pogon kompanije Leoni biće površine 15.000 kvadrata, a već tokom jula pogon bi trebalo da bude otvoren”, rečeno je ranije. Nemačka kompanija planira gradnju u tri faze, a po završetku poslednje faze ukupna površina pogona trebalo bi da iznosi 40.000 kvadrata.

Leoni će u narednih nekoliko godina investirati u proizvodnju u Nišu više od 20 miliona evra i uposliće najmanje 2.200 radnika. Proizvodni kompleks Leonija biće izgradjen na zemljištu ukupne površine osam hektara, s tim što je deo zemljišta kompanija sama otkupila, a deo će dobiti od države.

Ugovor o izgradnji fabrike za proizvodnju automobilskih kablova u Nišu potpisali su oktobra prošle godine generalni direktor Leonija Klemens Saks i ministar privrede Srbije Goran Knežević.

Nemačka kompanija pogone za proizvodnju kablova za autobile već ima u Prokuplju i u Malošištu kraj Doljevca.

 


Detaljnije: Sutra početak izgradnje Leonija / Društvo – Belle Amie